14.5.15

Η κινηματογραφική βιογραφία της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣΜετά το κινηματογραφικό Master Class που ετοιμάζεται με την Meryl Streep στον ρολο της Κάλλας, στα σκαριά και η κινηματογραφική βιογραφία της μεγάλης ελληνίδας ντίβας:

Μόλις ανακοινώθηκε από το Φεστιβάλ των Καννών ότι το πρώην κορίτσι με το Τατουάζ, η Νούμι Ραπάς, άρχισε ήδη να εκπαιδεύει τις φωνητικές της χορδές, καθώς σύντομα θα πρωταγωνιστήσει στην βιογραφία της κορυφαίας υψίφωνου και ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας. Η ταινία που θα έχει τον λιτό τίτλο "Callas" έχει στη σκηνοθεσία την Νίκι Κάρο, γνωστή από τα Πρωταθλητές με Ψυχή και Άνιση Μάχη. Ο παραγωγός της ταινίας Γκουίντο ντε Άντζελις δήλωσε από την Κρουαζέτ: "Πρόκειται για την ιστορία μιας εξαιρετικής γυναίκας, της οποίας η βαθύτερη επιθυμία είναι να έχει μια συνηθισμένη ζωή, με τον άντρα που επέλεξε. Η Κάλλας ήταν μια Ντίβα, μια Θεά, που απλά ήθελε να είναι μια φυσιολογική γυναίκα. Ανακάλυψε όμως ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί. Ακούγεται σαν αρχαίος μύθος. Η Νίκι Κάρο έδεσε αμέσως με την όλη ιδέα και είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι με την προσθήκη της Νούμι Ραπάς, η οποία με αυτόν τον ρόλο πραγματοποιεί ένα από τα όνειρά της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρει να ενσαρκώσει το αδάμαστο πνεύμα μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας."
Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της Μαρία Κάλλας πραγματοποιήθηκε το 2002 με το Κάλλας για Πάντα του Φράνκο Τζεφιρέλι και την Φανί Αρντάν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

πηγή: cine.gr (Νάνσυ Μιχαηλίδου)

No comments: