14.5.11

Η αγαπημένη diva των ΗΠΑ στην Αθήνα

Η Ρενέ Φλέμινγκ έφτασε στην Αθήνα χθες, για να πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο 14-5 το ρεσιτάλ της στο ΜΜΑ, με άριες και τραγούδια των Richard Strauss, Jules Massenet, Franz Lehar, Antonín Dvořák,Giacomo Puccini, Ruggero Leoncavallo, και Riccardo Zandonai. 
Επισκέφθηκε το Μουσείο Ακρόπολης και έκανε κάποιες επίκαιρες δηλώσεις:

"Η Τέχνη είναι σημαντική σε κάθε περίπτωση. Σε περιόδους κρίσης, όμως, λειτουργεί σαν ενωτικός παράγων. Βοηθάει τους ανθρώπους να εδραιώσουν τις βαθύτερές τους αξίες, που είναι πάντα η αγάπη, οι ανθρώπινες σχέσεις, η οικογένεια και η ευρύτερη εξέλιξη του ανθρώπου… Η τέχνη ενδύεται το ρόλο του Χορού στο αρχαίο ελληνικό δράμα, που σχολιάζει τα γεγονότα, τις αιτίες τους και μιλά για τις βασικές ανθρώπινες αξίες. Αγαπώ να τραγουδώ για τους ανθρώπους σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αφού η τέχνη παρηγορεί…  Μ’ αρέσουν όλα τα είδη της μουσικής, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μουσική. Βρίσκω εξαιρετικό ενδιαφέρον στο να εξερευνώ νέα μουσικά έργα και να ανιχνεύω άγνωστους θησαυρούς ελπίζοντας να βρω κάτι που ταιριάζει στη φωνή μου αλλά και θα αρέσει στο κοινό… Η ‘σκηνική εικόνα’ είναι σημαντική - ο ρόλος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου υπήρξε καθοριστικός σ’ αυτό - όμως δεν θα πρέπει να χάνει κανείς την ουσία της μουσικής, ‘αν οι τραγουδιστές ερμηνεύουν ωραία και πείθουν για τον χαρακτήρα που υποδύονται, τότε έτσι θα πρέπει να είναι η όπερα» συμπληρώνει. Εκτός από τη μουσική, μ’ αρέσουν όλες οι μορφές της τέχνης, λατρεύω τα μουσεία, τη ζωγραφική, το θέατρο, είμαι φανατική της τέχνης…. Στο Μέγαρο έχω επιλέξει να παρουσιάσω ένα πρόγραμμα που κινείται σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, για να έχει το κοινό την εικόνα της δουλειάς μου των τελευταίων χρόνων, κυρίως έργα του Στράους αλλά και λήντερ και άριες από τη γαλλική και ιταλική όπερα την εποχή του βερισμού…." 

6 comments:

mahler76 said...

ελπίζω να μην είναι φόλα γιατί έδωσα 35 ευρώ χαχαχα

Mary Ka said...

Α, δεν το πήρα χαμπάρι, κρίμα θα είχα βγάλει εισιτήριο.
Πάντως πόσο φόλα μπορεί να είναι? Ακόμα και στα χειρότερα της, είναι η ρενέ Φλέμιγκ!

Gloriana said...

A mi to les. Exo akousei apisteyta asxima pramata sta asxima (?) tis.
Summertime sto Hrodeio me to teliko la na einai enan tono xamilo, ase...

Mahlerine, eyxomai ta kalutera agori. Tha perimeno NEA.

Ego pantos epelexa na mi doso 35 eura...

mahler76 said...

κοίτα δεν τρελάθηκα, δεν βοήθησε και το ρεπερτόριο ίσως. Πάντως οκ είδα και άκουσα Φλέμινγκ και ήταν καλή :)
Από εκεί και πέρα δεν ήταν η βραδιά της ζωής μου ούτε θα είχα χάσει κάτι αν δεν είχα πάει. Οπότε μην στενοχωριέσαι που δεν ήσουν.

Gloriana said...

Μάλιστα, δηλαδή αδιάφορη όπως κατάλαβα...
Απλά έχει μια ωραία παρουσία...

mahler76 said...

μια χαρά ήταν και στη φωνή και στην ερμηνεία απλά ξέρεις κάτι έλειπε να με κάνει να ανατριχιάσω.