31.7.10

"RIGOLETTO A MANTOVA", σύντομα στις οθόνες σας! (Edit 3)

Θυμάστε την ζωντανή Τόσκα από τη Ρώμη το 1992 και την Τραβιάτα το 2002; Σειρά έχει τώρα ο Ριγκολέττο που θα μεταδώσει ζωντανά στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2010 η Raiuno από τη Μάντοβα ταυτόχρονα σε 138 χώρες σε όλο τον κόσμο. 
Tην όλη τηλεοπτική παραγωγή και μετάδοση θα συντονίσει ο Andrea Andermann. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα ολοκληρωθεί με το τέλος της πρώτης πράξης. Η δεύτερη και τρίτη θα μεταδοθούν την επομένη στις 14.00 και 23.15 αντίστοιχα. H EΡT δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα κάνει τη μετάδοση ζωντανά, ή κάποιο άλλο ιδιωτικό κανάλι. Προσεχώς θα ξέρουμε...
Ο  Placido Domingo μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, θα ενσαρκώσει το ρόλο του Rigoletto, εδώ και καιρό προτιμά  ρόλους βαρυτόνου.

Σκηνοθεσία: Marco Bellocchio
Μουσική Διεύθυνση: Zubin Mehta (Orchestra RAI Torino)
Φωτογραφία: Vittorio Storaro
Σκηνικά:  Marco Dentici
Κοστούμια: Sergio Ballo

CAST:
Rigoletto: Placido Domingo
Duca di Mantova: Vittorio Grigolo
Gilda: Julia Novikova
Sparafucile: Ruggero Raimondi
Maddalena: Nino Surguladze
Conte di Ceprano: Giorgio Gatti
Contessa di Ceprano: Kassandra Dimopoulou
Giovanna: Caterina di Tonno


Μείνετε συντονισμένοι, συχνά updates!

3 comments:

george said...

O Domingo έχει ήδη δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο. Μέσα στη σαιζόν που έληξε περιέφερε τον ρόλο του Boccanegra σε πέντε από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου (κατα σειράν Όπερα του Βερολίνου, Metropolitan, La Scala, Covent Garden, Real Μαδρίτης) που στον θρύλο που λέγεται Placido Domingo άνοιξαν όλα πρόθυμα τις πόρτες τους μια και το πείραμα πουλάει.

Τώρα ξαναχτυπά με τον Rigoletto. Τι πρόκειται να επακολουθήση μετά ; Πιθανώς ο Macbeth κι' αργότερα ο Ιπτάμενος Ολλανδός. Πειράματα επικίνδυνα που αν τ' ακολουθήσουν και άλλοι παλαίμαχοι η όπερα θ' αρχίση να χάνη τη μαγεία της.

Στην όπερα, περισσότερο από άλλα είδη ο καλλιτέχνης πρέπει να γνωρίζη πότε πρέπει να αποσυρθή. Όταν ακόμα βρίσκεται σε ακμή ώστε ν' αφήση μόνον καλές αναμνήσεις.

Σε διαβεβαιώ ότι μία από τις οδυνηρότερες εμπειρίες μου ήταν το άκουσμα του τελευταίου ρεσιταλ της Μαρίας Κάλλας στην Ιαπωνία μαζί με τον Di Stefano. Έβαλα το CD κατά μέρος και δεν το ξανάκουσα ποτέ.

Σ' ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Gloriana said...

Δε διαφωνώ μαζί σου, πάντως άκουσα κάποιον από τους τελευταίους Boccanegra του, δεν είναι τόσο κακός όσο αφήνεις να εννοηθεί (γιατί η Κάλλας ήταν σκιά του εαυτού της).
Θα δούμε πάντως...

Angeliki said...

Δεν υπάρχει άλλος "παλαίμαχος" που να μπορεί να το κάνει αυτό!!! Ούτε φαίνεται να μπορεί να εμφανιστεί κάποιος σύντομα... Οπότε, μήν ανησυχείτε!!
Άλλωστε, o Placido Domingo προσθέτει στη μαγεία της όπερας, που δεν έχει να κάνει μόνο με τη φωνή, αλλά και -ίσως κυρίως!- με τα συναισθήματα και την "αλήθεια" που ο καλλιτέχνης βγάζει απάνω στη σκηνή και μεταδίδει στους θεατές...
Όσο για τον Boccanegra του ... ήταν έξοχος!!!
Εγώ θα έλεγα ... ευτυχώς που τον έχουμε, και που είχαμε την τύχη να ζούμε στην ίδια εποχή μ' εκείνον!!! Η όπερα ποτέ δεν θα είναι ίδια μετά από αυτόν!...
Σε ό,τι με αφορά, μακάρι να κάνει όσα περισσότερα τέτοια ... "παράξενα" πράγματα μπορέσει!!!