17.5.10

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΟΠΕΡΑΣ (ΑΘΗΝΑ)τη διάρκεια μιας καλλιτεχνικής πορείας τεσσάρων αιώνων, η όπερα γνώρισε εξελίξεις και μετατροπές, καθώς και ανακατατάξεις προσφοράς και αποδοχής.
Η προσφορά πέρασε από διάφορα στάδια, πρωτοκαθεδρίας των συντελεστών της: Όπερα των λυρικών πρωταγωνιστών, μέχρι και του 19ου αιώνα. Όπερα των αρχιμουσικών, στα μέσα του 20ού αιώνα. Όπερα του σκηνοθέτη αλλά και του σκηνογράφου και του ενδυματολόγου, στις μέρες μας.
Η αποδοχή πέρασε, από το αριστοκρατικό κοινό των ιδιωτικών θεάτρων στο μεγάλο διαταξικό κοινό του 19ου αιώνα και σήμερα, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, σ’ ένα κοινό παγκόσμιο, θεατριζόμενο ή μη.
Παράλληλα η όπερα, εδώ και έναν αιώνα περίπου, έπαψε ουσιαστικά να εμπλουτίζεται με νέα έργα και έτσι ακολουθείται μία πορεία ανάπλασης των μεγάλων έργων που επέζησαν μέσα στο χρόνο.
Σε μια προσπάθεια για την εξέταση των προοπτικών και τη διερεύνηση της πορείας της Όπερας στο παρόν και στο μέλλον ως ενεργούς καλλιτεχνικής έκφρασης, η «Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας”» διοργανώνει διεθνές συμπόσιο τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Μαΐου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με θέμα « Στη δίνη της Τέχνης : Όπερα – Τάσεις και Ανατροπές »."

πηγή: orama-opera

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

1 comment:

Lefteris said...

Μακάρι να μπορούσα να παρευρεθώ αλλα γράφω εξετάσεις τώρα στο σχολείο θα ηταν πραγματικά ενδιαφέρον.....
Αν πάει κανείς να μας πει εντυπώσεις... :P