10.12.09

Κάρμεν στη Λάρισα


Ο Σύλλογος Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, στα πλαίσια της συνεχούς και συνεπούς προσφοράς πολιτιστικού έργου στην πόλη της Λάρισας, διοργανώνουν και πραγματοποιούν την παραγωγή λυρικού θεάτρου:
«Carmen» του G. Bizet που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων Palladium, στις 18/20/22 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8μμ.
Περισσότερα  για την εκδήλωση στο FB .

8 comments:

mahler76 said...

πως λέμε Σαράφης στα Τρίκαλα?

Gloriana said...

Α να χαθείς πια! Βρωμόπαιδο, χαχαχαχα.

kostas said...

ti ginetai re glory? Den sas prolabainoyme fetos! Polu parastasi bre!

mahler76 said...

δεν μπόρεσα να κρατηθώ χαχαχαχα

Gloriana said...

kosti pot xathikes re agori? Eides? Eno esy ti blepeis ekei pano? Kamia Dessay, kana Kaufmann, tipotaaa!

Papageno said...

ntropi Mahler... se pliroforo einai mia hara zontani parastasi...

Anonymous said...

Στην χώρα μας μεγάλο πρόβλημα που έχει συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί η οριακή οικονομική και όχι μόνο κατάσταση, είναι η έλλειψη του δημιουργικού φρονήματος.
Όταν κάποιος φέρει μια νέα πρόταση η οποία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα η απάνταση είναι πάντα : “Αυτά δεν γίνονται”.
Κι όμως, μια μικρή παρέα νέων εδώ και δέκα χρόνια περίπου, στη Λάρισα, μας αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει αυτό το φρόνημα πολλά σοβαρά πράγματα μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Ο λόγος για τους Χρίστο Κτιστάκη, Κώστα Λαμπρούλη και τους φίλους τους που μαζί μοιράζονται το όραμα της δημιουργίας και της προσωπικής καλλιτεχνικής κατάθεσης και παλεύουν κάνοντας πράξη τα πιστεύω τους.
Οι νέοι αυτοί, με τις παραστάσεις όπερας που κάθε χρόνο ανεβάζουν, έχουν καταφέρει να κάνουν την όπερα στη Λάρισα πλέον θεσμό κι αυτό χωρίς καμιά βοήθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, μόνοι τους με την στήριξη μόνο της τοπικής κοινωνίας.
Η προσφορά αυτών των ανθρώπων στον πολιτισμό του τόπου είναι τεράστια.
Ως ιδιώτες κάνουν αυτό που χρόνια τώρα έπρεπε να κάνει το κράτος. Δημιουργούν τις προοπτικές για την αύξηση του επιπέδου της παιδείας μας.
Η Όπερα δεν είναι αποκλειστικά για τους εστέτ.
Η όπερα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πολυεπίπεδη πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Ως είδος έχει τον υψηλότερο πολλαπαλασιαστή ανάπτυξης στο σύνολο των τεχνών. Συναντώνται η μουσική με το θέατρο, το χορό, την σκηνογραφία.
Για το ανέβασμα μιας παράστασης όπερας απασχολούνται πάρα πολλοί άνθρωποι σε τομείς που δεν φαντάζονται οι περισσότεροι από μας. Με μία έννοια μπορούμε να πούμε ότι το ανέβασμα μιας όπερας δίνει εργασία σε πολύ κόσμο.
Ως άνθρωπος της όπερας οφείλω να ευχαριστήσω δημοσίως αυτά τα παιδιά από τη Λάρισα. Κατάφεραν να βάλουν τη Λάρισα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μουσικόφιλων, έκαναν την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας σημείο αναφοράς για σπουδαίους τραγουδιστές, δημιούργησαν στον τόπο τους την δυνατότητα η νέα γενιά πλέον να αντιλαμβάνεται με άλλα αυτιά.
Τους εύχομαι πάντα να είναι δυνατοί και να δημιουργούν.


Γιάννης Χριστόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου
Πρωταγωνιστών Ε.Λ.Σ.

chabrier said...

Κύριε Χριστόπουλε, συγχαρητήρια για την ευθύβολη θέση σας. Μακάρι και για την Όπερα Θεσσαλονίκης να υπήρχε μέλλον, αλλά μετά από τόσο πόλεμο μπορεί να πάει και για κλείσιμο. Ας είναι. Ας φτιαχτεί λυρικό θέατρο στη Λάρισα, μιας και οι σαλονικιοί δε θελουν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.