2.9.09

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Video: ΧΟΗΦΟΡΕΣ- Ελλάδα η χώρα του τυριού του αχλαδιού και της... βλακείαςΧοηφόρες, Θέατρο Δάσους, Κυριακή 31-8-2009 από το Θεσσαλικό Θέατρο.

Στη μέση του έργου, ακούμε το μουσικό ρεπερτόριο παραπλήσιου νυχτερινού κέντρου στο οποίο κάποιοι γιορτάζουν το γάμο τους.

Οκτώ δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Λυδία Κονιόρδου (στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας)για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και να καταφέρει να συγκεντρωθεί και να συνεχίσει. Και φυσικά ως το τέλος του έργου ακούσαμε όλο το πρόγραμμα του γάμου. Από Χατζηγιάννη μέχρι Μαρινέλα.
Ήταν πραγματικά κωμικοτραγικό το γεγονός και η ηθοποιός στο τέλος του έργου πιάνοντας το κεφάλι της με απόγνωση, μας εξομολογήθηκε ότι αυτό το φαινόμενο συνέβαινε σχεδόν σε κάθε πόλη που παρουσιαζόταν το έργο, εκλιπαρώντας για τη βοήθειά μας.
Το μόνο που μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή να κάνουμε ήταν να μαζέψουμε υπογραφές. Υπογραφές που θα πάνε σε κάποιο γραφείο δημάρχου, νομάρχη, κλπ. ο οποίος - αν μπει καν στον κόπο να διαβάσει περί τίνος πρόκειται-θα χαμογελάσει χαρακτηρίζοντάς μας απλά γραφικούς.
Η αρχή του τέλους του αρχαίου δράματος στα καλοκαιρινά φεστιβάλς? Αυτό φοβάται η τραγωδός Κονιόρδου.

8 comments:

mahler76 said...

άσε το άκουσα από πολλούς να λέγεται αυτό. Δυστυχώς αυτά έχουν τα ανοιχτά θέατρα...

Gloriana said...

Re sy mahler palia den itan etsi! Proti fora apo ta dekades xronia poy pao Teatro Dasous, akoysa tetoio prama, proti fora!!!

Anonymous said...

Πραγματική.... τραγωδία

Gloriana said...

@neco

Etsi...

Anonymous said...

Den einai kainourio...... Stin Aida propersi to idio..... Oso gia to theatro ti na peis. Tragodia stin tragodia (pragmatiki "odi-tragon" omos.......)
Boris

Gloriana said...

Den xero gia tin Aida, imoyn ekei kai isos epeidi ypirxe orxistra to xali den apokalyptotan se tetoio megaleio...

Anonymous said...

Τα ίδια -ίσως και χειρότερα- στην παράσταση των Χοηφόρων στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας. Την ώρα του μονολόγου του Ορέστη, ο Νίκος Ψαρράς φωνάζει "πατέρα!" και καναδυό μηχανόβιοι που κάνουν κύκλους έξω από το θέατρο απαντούν "παιδί μουουου!", μαρσάροντας εκκωφαντικά...

Gloriana said...

Απίστευτο, δηλαδή γι' αυτό η Κονιόρδου έπιανε το κεφάλι της όταν μας μιλούσε...