15.7.09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Όπερα Θεσσαλονίκης- 2009-2010


Η Όπερα Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, για την

περίοδο 2009-2010.


Η Όπερα Θεσσαλονίκης, ανακάμπτει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με ένα δυναμικό πρόγραμμα για την Καλλιτεχνική Περίοδο 2009/2010, υπό την επιμέλεια του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, κου Γιάννη Γιαννίση, οραματιζόμενος ένα δημιουργικό μέλλον με έντονη παρουσία στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Όλη η ομάδα της Όπερας Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να σταθεί δίπλα στους παλιούς αλλά και στους εκκολαπτόμενους φίλους της όπερας, δημιούργησε ένα αξιοπρόσεκτο πρόγραμμα, για την περίοδο 2009/2010. Η αυλαία θα ανοίξει το ερχόμενο φθινόπωρο με την Όπερα «Don Giovanni» του Wolfgang Amadeus Mozart και τελική αυλαία με την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. «Ο Βαφτιστικός» αναμφισβήτητα θεωρείται μια παράσταση ‘’σταθμός’’, που θα ξαναπαρουσιασθεί στην Βόρειο Ελλάδα, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια απουσίας. Επιπλέον τον Οκτώβριο και μέχρι την άνοιξη του 2010, θα δοθεί μια σειρά παραστάσεων της παιδικής όπερας «Ο μαγικός αυλός» του Mozart.


Η ανανεωμένη ομάδα της Όπερας Θεσσαλονίκης στοχεύει να δώσει την ευκαιρία καλλιτεχνικής έκφρασης σε Έλληνες και Διεθνείς συνεργαζόμενους καλλιτέχνες, μέσω των παραγωγών της, φέρνοντας κοντά της, μυημένους και μη θεατές , από όλες τις ηλικίες.

«Χρειαζόμαστε συνοδοιπόρους, στις επερχόμενες καινοτομίες και αλλαγές που ευελπιστούμε να επιτύχουμε, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και στελέχωσης του Οργανισμού, όσο και στον τρόπο προβολής των νέων καλλιτεχνικών παραγωγών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής κος Γιάννης Γιαννίσης.


Η Όπερα Θεσσαλονίκης είναι αυτοτελές τμήμα του Κ.Θ.Β.Ε και έχει την μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1997, με πρωτοβουλία, του Οργανισμού ‘’Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997’’, με την αρχική ονομασία Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης. Το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού, την μετανόμασε σε Όπερα Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας της συγχρόνως οικονομική αυτονομία.Στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων η Όπερα Θεσσαλονίκης, έχει παρουσιάσει πολλές παραγωγές σημαντικών έργων της διεθνούς οπερετικής σκηνής, συνεργαζόμενη με ξένους λυρικούς καλλιτέχνες και καταξιωμένους Έλληνες, με διεθνή αναγνώριση. Με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή , τον διεθνούς φήμης Έλληνα βαρύτονο κ. Γιάννη Γιαννίση, η Όπερα Θεσσαλονίκης, πορεύεται στο αύριο, παντρεύοντας με έναν μοναδικό τρόπο, το όραμα και τον ορθολογισμό.


Για περισσότερες πληροφορίες: Δούλαλα Τάνια, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

τηλ.: 2310223646 εσωτ.: 4 κιν.: 6976603313 e-mail: press@operathessaloniki.gr

www.operathessaloniki.gr

3 comments:

Anonymous said...

Τραγουδάει ο Florez την Δευτέρα στην Ελλάδα, και δεν έχετε γράψει τίποτε παρά μόνο για την... λαμπρή εξέλιξη και τα καταπληκτικά καστ της... Όπερας της Θεσσαλονίκης!

Gloriana said...

Αμέ! O καθένας έχει τις απόψεις του. Και επίσης έχει δικαίωμα στο να επιλέγει πώς θα ενημερωθεί και για τι. Λυπάμαι αν σε ενοχλεί.

Εύχομαι να περάσεις καλά στον Florez!!!

Anonymous said...

Βρήκες κ συ τώρα να τα γράψεις αυτά σε έναν άνθρωπο ζηλόφθονα κ καταπιεσμένο...Κ η Κάλλας να τραγουδούσε, για τα Δουμπιά θα έγραφε.