17.3.09

ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα βραβεία του 35ου Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας

Η νοτιοκορεάτισσα υψίφωνος Λι Γιουνγκ Τζέονγκ και ο συμπατριώτης της τενόρος Τζέσιγκ Λι είναι οι μεγάλοι νικητές του εφετινού, 35ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαρία Κάλλας για όπερα και ορατόριο-lied. Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πέραν των δύο προαναφερθέντων καλλιτεχνών οι οποίοι κέρδισαν το Grand Ρrix στις κατηγορίες γυναικών και ανδρών αντιστοίχως, το δεύτερο βραβείο στην όπερα κατέκτησε η «δική μας» υψίφωνος Ζηνοβία Μαρία Ζαφειριάδου και το τρίτο βραβείο η- επίσης υψίφωνος- Νοτιοκορεάτισσα Γιουν Τζανγκ Ναν. Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, το δεύτερο βραβείο απενεμήθη στον τσέχο βαρύτονο Μπάντζακ Φίλιπ και το τρίτο στον νοτιοκορεάτη βαρύτονο Λι Ντονγκ Χουάν.
Επιπλέον, απενεμήθησαν και τέσσερις εύφημες μνείες, ενώ δεν δόθηκαν βραβεία για την κατηγορία ορατόριο-lied. Τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν καταξιωμένοι εκπρόσωποι από τον χώρο του λυρικού θεάτρου (Krilovici, Alva, Studer, Miricioiu, κ.α.) ενώ στον τελικό κύκλο τους συμμετέχοντες συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ιασίου υπό τον Γκέοργκ Κοστίν .
Το «Grand Ρrix Μαρία Κάλλας για Οπερα, ΟρατόριοLied» διοργανώθηκε από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Αthenaeum, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟ και στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της UΝΕSCΟ.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Την Ελληνίδα σοπράνο Ζαφειριάδου μπορεί όποιος θέλει να την ακούσει:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΩΡΑ 8.30 μ.μ.

Δύο φωνές (Ζηνοβία-Μαρία Ζαφειριάδου και Κατερίνα Ρούσσου)

με πιάνο (Βασίλης Ρακιντζής).

Εις υγείαν... με το Aenaon Trio.

(Με εισιτήριο)


Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

4 comments:

papageno said...

gia na apoktisete apopsi gia ti dikia mas Zinovia http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=428530560

Gloriana said...

Kali tis stadiodromia

Anonymous said...

Ενημερώνω ότι η συναυλία της Ζηνοβίας με την Κατερίνα Ρούσσου στον Παρνασσό δε θα γίνει το Μαιο, αλλά στις 19 Ιουνίου. Η αλλαγή δεν έχει καταχωρηθεί ακόμη..

Gloriana said...

Ω ευχαριστούμε για την ενημέρωση!