23.7.08

'Σύντομα κοντά σας' - Live Opera

Η Metropolitan Opera ήταν η πρώτη λυρική σκηνή που εγκαινίασε την ιδέα της απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης της 'πρώτης' των μεγάλων παραστάσεων της μέσα από τεράστια video wall.

Η Royal Opera House αποφάσισε να μεταδίδει ζωντανά παραστάσεις όπερας μέσω των κινηματογράφων όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και αρκετών χωρών της Ευρώπης. Έτσι με το εισιτήριο ταινίας α' προβολής που πληρώνει κανείς θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αγαπημένη του παράσταση με ήχο dolby suround μάλιστα αντί του ποσού των 100 και λιρών που καταβάλει για να βρει ένα εισιτήριο για την παράσταση όντας μάλιστα αναγκασμένος να χρησιμοποιεί κιάλια για να δει λεπτομέρειες. Το παράδειγμα της ROΗ ακολουθεί φέτος και η Scala που διαφήμισε με σύντομο trailer που ανέβασε στο You Tube τη μετάδοση έργων της με τη συνεργασία της Emerging Pictures.

Μπορεί η ώρα της εικόνας τριών διαστάσεων (3-d) στο χώρο της όπερας να αργεί, ωστόσο η... κινηματογραφική αναμετάδοση της θα την κάνει πιο προσιτή στο μέσο θεατή και σίγουρα περισσότερο δημοφιλή.

4 comments:

mahler76 said...

Επιτέλους, όπερα και στα village με νάτσος διπλό τυρί και κοκα-κόλα

Gloriana said...

Kai ena koyti pop-corn poy soy skaei ta xeilia!
Wowwww!

Anonymous said...

H Met anametadidei opera sta cinema ths Evrwphs ena xrono twra. To idio k polla theatra ths Evrwphs. Den exei kamia prwtia to Covent Garden.

Gloriana said...

Zontana?
Dose mas merika paradeigmata.