8.5.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: TROVATORE από την εταιρεία ΟΙ ΟΠΕΡΕΣ ΤΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Νέα παράσταση της εταιρείας «Οι όπερες των ζητιάνων»:

Τζουζέπε Βέρντι (Giuseppe Verdi) - ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ (IL TROVATORE)

Το ρόφημα που άλλοι σερβίρουν πάνω σε ασημένιο δίσκο, εμείς σας το προσφέρουμε σε πλαστικό ποτήρι.

Η όπερα παρουσιάζεται για 9 παραστάσεις (7, 9, 11, 14, 16, 18, 21, 23, 25 Μαΐου) στο bios (Πειραιώς 84, 210-3425335). Η μουσική διεύθυνση και διδασκαλία είναι του συνθέτη Χαράλαμπου Γωγιού και η σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου.


> «Ε, είναι τρελά αυτά τα παιδιά!» Γ.Δ.Κ. Σαρηγιάννης, Τα Νέα

Στόχος της παράστασης είναι να «τινάξει τις αράχνες» που έχει μαζέψει με τα χρόνια η θρυλική όπερα του Βέρντι, ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.
Η μουσική διδασκαλία (στηριγμένη στην κριτική έκδοση του έργου) σκοπό έχει να διερευνήσει τη λεπτότητα και την ευαισθησία της γραφής του Βέρντι, ποιότητ
ες που χάνονται συχνά στα «παραδοσιακά» ανεβάσματα.
Η αντισυμβατική σκηνοθεσία επιχειρεί να αντιμετωπίσει το έργο ως ζουμερό, σύγχρονο θέατρο, και να εστιάσει στην αμεσότητα και την επικοινωνιακή του διάσταση.

> ΟΠΕΡΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ

Η εταιρία «Οι όπερες των ζητιάνων» ιδρύθηκε το 2002 από το συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό, το σκηνογράφο Κωνσταντίνο Ζαμάνη και την παραγωγό Γαβριέλλα Τριανταφύλλη με σκοπό το ανέβασμα παραστάσεων όπερας και μουσικού θεάτρου χαμηλού κόστους και σύγχρονης αισθητικής, σε χώρους έξω από τους καθιερωμένους. Άποψή μας είναι πως, κάθε άλλο παρά θέαμα για «ειδικό κοινό», το τραγουδισμένο θέατρο αποτελεί κατεξοχήν λαϊκό είδος θεάτρου, προσβάσιμο σε θεατρόφιλους κάθε λογής, εφόσον βέβαια προσεγγίζεται με τον κατάλληλο τρόπο: ως θέατρο και όχι ως «θέαμα».

Το έργο παρουσιάζεται πλήρες, σε νέα ενορχήστρωση που εκτελείται ζωντανά από πενταμελές σύνολο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη. Τραγουδούν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρίνα Κολυβά, Μανώλης Παπαδάκης, Ιωάννα Φόρτη, Μιχάλης Κατσούλης. Συμμετέχει 25μελής χορωδία.

Χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης είναι το περιοδικό highlights, ο ΣΚΑΪ και ο ΣΚΑΪ 100,3.

  • Ώρα έναρξης: 21.00
  • Εισιτήριο: 22€(κανονικό), 15 €(φοιτητικό)


> ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΟΙ ΟΠΕΡΕΣ ΤΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ»

· Πληγή, όπερα σε επτά γεύματα του Χαράλαμπου Γωγιού (βασισμένη στο μυθιστόρημα Μοιραίο πάθος της Τζόζεφιν Χαρτ), σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου (Παγκόσμια πρεμιέρα, Φεστιβάλ Αθηνών, Ιούλιος 2008)

· Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος του Χαράλαμπου Γωγιού σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου (κυκλοφορία σε CD από την Ορχήστρα των Χρωμάτων)

> ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΟΙ ΟΠΕΡΕΣ ΤΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ»

· Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος του Χαράλαμπου Γωγιού, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου (θέατρο Ροές, Φεβρουάριος 2005, συμπαραγωγή με την Ορχήστρα των Χρωμάτων).


Για την εταιρεία «Οι όπερες των ζητιάνων»
Γαβριέλλα Τριανταφύλλη
τηλ. 6944743222
e-mail
gabriella@jttv.gr

5 comments:

mahler76 said...

Θα πάμε θα πάμε και θα σας πούμε εντυπώσεις.

Kyzikos said...

Σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση, δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιος οργανισμός και μ'ενδιαφέρει.

Gloriana said...

Parakalo.

Paris said...

Ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και κρίμα που δεν είμαι στην ΑΘήνα αυτή τη περίοδο. Ο Λυγίζος είναι πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Είχα τη τύχη παλιότερα να δω θεατρικές παραστάσεις σκηνοθετηυμένες από τον ίδιο. Μάλιστα διάβασα σήμερα μόλις ένα post, στο blog "ΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ" το οπποίο ίσως θα θέλατε να δείτε. Όπως θα διαβάσετε εκεί, ο Λυγίζος βγαίνει σε εκπομπή του σταθμού "Στο Κόκκινο 105,5" (www.left.gr) σήμερα το βράδυ στις 20.30- 22.00.

http://darkly-noon.spaces.live.com

Paris said...

Α! Ξέχασα να παραθέσω το σςχετικό link για το blog "ΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ". Το βρίσκετε στη διεύθυνση http://bosko-hippydippy.blogspot.com και το άρθρο για τον Εκτορα Λυγίζο στη διεύθυνση http://bosko-hippydippy.blogspot.com/2008/05/1055.html.

Καλή σας μέρα! :-)

http://darkly-noon.spaces.live.com