19.5.08

ΠΑΙΣ ΟΠΕΡΑ - Απόηχος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή 18 Μαΐου) το 2ο Φεστιβάλ παις Όπερα, η ολοήμερη γιορτή που αφιέρωσε η Όπερα Θεσσαλονίκης στα παιδιά.
Περισσότερα από 500 παιδιά και νέοι, συμμετείχαν στις παραστάσεις, συναυλίες και προγραμματισμένες δράσεις, που παρουσιάζονταν παράλληλα κατά την διάρκεια της ημέρας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9.30 το βράδυ, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», ενώ χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοθεατρικά και εικαστικά έργα εμπνευσμένα από το χώρο της όπερας και να συμμετάσχουν σε διασκεδαστικά παιχνίδια και δρώμενα.
Στη φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν επίσης για πρώτη φορά πέντε διαγωνισμοί, σύνθεσης, σκηνοθεσίας, παράστασης, δρώμενου και μονωδίας, μία πρωτοβουλία που είχε ως στόχο να δοθεί σε νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες το κίνητρο να στραφούν στο είδος της όπερας.
Στις εκπλήξεις του φεστιβάλ ήταν η παρουσία του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Ευγένιου Τριβιζά, που «δάνεισε» το βιβλίο του «Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή», σε λιμπρέτο του οποίου βασίστηκαν οι συνθέσεις των έξι καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό σύνθεσης. Ο κ. Τριβιζάς υπέγραψε τα βιβλία του, ενώ μίλησε με μικρούς και μεγάλους φίλους των έργων του.
Τα βραβεία στους νικητές των διαγωνισμών απονεμήθηκαν στη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ, το οποίο έριξε αυλαία με το έργο Carmen Suite που παρουσίασε η Ορχήστρα του Μουσικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά, και μία φαντασμαγορική ρίψη πυροτεχνημάτων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
1ο Βραβείο: Ιωσήφ Βαλέτ
2ο Βραβείο: το μοιράστηκαν οι Στυλιανός Δήμου και Ισίδωρος Παπαδάκης
3ο Βραβείο: Λίνα Τόνια

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
(Δεν υπήρχε 1ο Βραβείο)
2ο Βραβείο: Σμαρώ Πλατιώτη
3ο Βραβείο: Γεωργία Σιβρή

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
1ο Βραβείο: το μοιράστηκαν το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα Αττικής και το 2ο Γυμνάσιο Τούμπας
(Δεν υπήρχε 2ο Βραβείο)

3ο Βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μηχανιώνας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΡΩΜΕΝΟΥ
1ο Βραβείο: Ωδείο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας
2ο Βραβείο: 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας
3ο Βραβείο: Παιδική Χορωδία Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΩΔΙΑΣ
1ο Βραβείο: Μαρία Κωστράκη
2ο Βραβείο: Χρυσούλα Μαλιαμάνη
3ο Βραβείο: Αθανάσιος Πόγκας

1 comment:

estelle said...

Ηλιόλουστη και γεμάτη μουσικές αυτή η Κυριακή στο Νόησις:D