17.1.08

Η Marilyn Horne μιλά για τη μάχη της με τον καρκίνο

Λίγες ημέρες πριν τα 74 γενέθλια της, η μεγάλη μέτζο-σοπράνο Marilyn Horne μιλά αποκαλυπτικά για τη μάχη της με τον καρκίνο -που διαγνώστηκε το Δεκέμβρη του 2005- στο The Associated Press, και αυτό για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να τον αντιμετωπίσουν.
"Ξεκίνησε σαν μια ενόχληση, ένας μικρός πόνος στην κοιλιακή χώρα. Νόμιζα ότι ήταν δυσπεψία", αποκαλύπτει. Αιματολογικές εξετάσεις και βιοψία αποκάλυψαν καρκίνο πανγκρέατος - ο καρκίνος που σκότωσε τον Παβαρότι - ένας είδος καρκίνου που αποκαλούν "σιωπηλό δολοφόνο" εξαιτίας της παντελούς έλλειψης συμπτωμάτων που τον διακρίνει. "Κοίταξα το γιατρό και του είπα, λοιπόν πρόκειται για μια θανατική καταδίκη, δεν είναι έτσι;"
Μετά τη διάγνωση και την ανάλογη θεραπευτική αγωγή με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες για 9 μήνες , ο όγκος συρρικνώθηκε τόσο ώστε να είναι χειρουργήσιμος και το Σεπτέμβριο του 2006 αφαιρέθηκε. Αρχές του 2007 η μεγάλη πριμαντόνα ξεκίνησε μια καινούργια θεραπεία σύμφωνα με την οποία γίνονται ενέσεις ενός είδους εμβολίου στην πάσχουσα περιοχή που εξαλείφει την ανάπτυξη καρκινικών κύτταρων.
Η Horne παρά την ασθένεια της δεν διέκοψε καμία δραστηριότητά της, παρότι όπως ομολόγησε: "Ένιωθα αλλόκοτα, αρνιόμουν να επικεντρωθώ στην αρρώστια μου, ήμουν ήρεμη αλλά ένιωθα κούραση. Ποτέ όμως δεν ακύρωσα τίποτα, είμαι συνηθισμένη να εργάζομαι κάτω από πίεση".
Σήμερα διδάσκει στις ΗΠΑ όπου την καλούν, και φυσικά διευθύνει το Marilyn Horne Foundation που στηρίζει νέους τραγουδιστές βοηθώντας τους να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα. Δυο χρόνια μετά την περιπέτεια της, δηλώνει υγιής και υπερήφανη: "Είμαι μια επιβιώσασα primadonna!"

Της ευχόμαστε, 'Σιδερένια'!

Το πλήρες άρθρο του Associated Press μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

3 comments:

nicon said...

Α μωρέ, την κακομοίρα... :-(

Gloriana said...

Μη την φοβάσαι είναι λιοντάρι η Χορν. Το ξεπέρασε!

mahler76 said...

Bravo tis!!! Dinei tharos se polous athropous me ti stasi tis.