15.1.08

Σε περικοπές 2000 θέσεων προχωρεί η δισκογραφική ΕΜΙ

Η βρετανική δισκογραφική εταιρία EMI ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει πρόγραμμα μείωσης των δαπανών της, με την κατάργηση 1.500 έως 2.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της, δηλαδή θα μειώσει το προσωπικό της κατά το 1/3.
Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται σε ένα γενικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της τρίτης μεγαλύτερης, παγκοσμίως, δισκογραφικής εταιρείας, με στόχο «τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της» στη δισκογραφική αγορά.
Με τα μέτρα αυτά θα εξοικονομεί 200 εκατομμύρια στερλίνες (265 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως.
Η ΕΜΙ απασχολεί 5.500 εργαζόμενους.

Η ΕΜΙ δέχθηκε τον περασμένο Μάιο προσφορά εξαγοράς 3,2 δισ. στερλινών (4,2 δισ. ευρώ) από τον επενδυτικό όμιλο Terra Firma, επιλέγοντας την λύση αυτή από τη συγχώνευσή της με την αμερικανική ανταγωνίστρα Warner Music.

Η Warner και η EMI είχαν προσπαθήσει επανειλημμένα στο παρελθόν να εξαγοράσουν η μια την άλλη.

πηγή: in.gr

Μήπως τελικά η 'ζημιά' που έχει προκαλέσει η διαρροή cd και τραγουδιών μέσω internet έχει αρχίσει να διαφαίνεται πλέον;

Οι δισκογραφικές εταιρείες προχωρούν συνεχώς σε περισσότερες καταγγελίες, αλλά οι χρήστες δεν φαίνεται να πτοούνται μιας και συνεχίζουν να 'ανεβάζουν' αλλά και να 'κατεβάζουν' στους υπολογιστές τους παράνομο υλικό, που όμως είναι... δωρεάν.

Ίσως έχει έρθει ο καιρός να προβληματιστούν οι εταιρείες σχετικά με το κόστος των cd που βγάζουν στην αγορά, να αναθεωρήσουν την πολιτική πωλήσεών τους, ώστε να κάνουν τα προϊόντα τους περισσότερο προσιτά στον μέσο πολίτη...

2 comments:

mahler76 said...

Kala me tis agores cd pou kanei o neco73 den borei na sidirithei i EMI??? o filos mas iperkaliptei ti hasoura apo ta dika mas downloads....

Gloriana said...

Oxi giati o neco mas einai ENAS stous 10.000.000.000.000.000 agorastes poy kanoyn tetoio tziro.