4.10.07

Βιβλίο: "Η Ζωή μου με τον Μότσαρτ" (Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ)

Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ του Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ

"...Μπορεί σήμερα ο άνθρωπος να έχει ανασκουμπωθεί για να ορίσει μόνος του τη μοίρα του (που είναι καλό) αλλά, ταυτόχρονα, πιστεύει μόνο στον εαυτό του. Αποτέλεσμα: ένας κόσμος πιο δίκαιος, ίσως και πιο ασφαλής, αλλά ένας κόσμος που ούτε τη χαρά σου ούτε τον πόνο σου μοιράζεσαι πια με άλλους..."

Να ένα βιβλίο έκπληξη, ένας φόρος τιμής σε έναν συνθέτη- που πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί- και που αποκαλύπτει την καταλυτική επίδραση της μουσικής του Μότσαρτ (της μουσικής εν γένει, αν θέλετε) στην ψυχή του ανθρώπου.

Το βιβλίο διανύει ένα διάστημα τριάντα χρόνων ζωής του συγγραφέα, από τα δεκαπέντε μέχρι τα σαράντα πέντε του και μέσα από τη μορφή ημερολογίου εξομολογείται την επίδραση που έχει στην ψυχοσύνθεσή και τον τρόπο σκέψης του η μουσική του μεγάλου συνθέτη. Παράλληλα μας αποκαλύπτει και το εύρος της ιδιοφυίας αυτού του μουσικού που διαμόρφωσε την ιστορία της μουσικής, τη... γεωγραφία της όπως πολύ εύστοχα διατυπώνει ο συγγραφέας.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα cd (με αποσπάσματα από έργα του Μότσαρτ και αξιόλογους ερμηνευτές: G. Janowitz, F. Von Stade, N. Marriner, R. Fleming, A.S. Von Otter, G. Solti, V. Ashkenazy, B. Bonney, H. Prey, K. Te Kanawa, κλπ.) που δένει αριστοτεχνικά με το κείμενο.

Αξίζει την προσοχή σας, είναι στην κυριολεξία ένα βάλσαμο για την ψυχή...

Ο συγγραφέας: Μαθητής του Μπερνάρ Σω και του Σασά Γκιτρύ ο Σμιτ είναι ο σημαντικότερος θεατρικός συγγραφέας της Γαλλίας την τελευταία 10ετία. Τα έργα του ανεβαίνουν σε όλες τις θεατρικές σκηνές του κόσμου και έχει τιμηθεί με το 'Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου' για το σύνολο του έργου του.

εκδόσεις: ΟΠΕΡΑ - έτος κυκλοφορίας: 2005 - τιμή: 18,81 ευρώ


3 comments:

Anonymous said...

Ευχαριστούμε για την πληροφορία είναι χρήσιμη θα το προμηθευτώ .
Ολγα Τσάμη

Gloriana said...

Αξίζει, πίστεψε με!

spiretos72 said...

Πολύ όμορφο βιβλίο! Το είχα αγοράσει τυχαία πριν 1-2 χρόνια και το ρουφηξα μονοκοπανια :-)