3.9.07

Γ' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας


Από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ξεκινά ένα μαραθώνιο αφιέρωμα για τη Μαρία Κάλλας με τίτλο:

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ

Ένα εκτενές ραδιοφωνικό χρονικό, σε 28 ωριαίες συνέχειες, αφιερωμένο στην πολυτάραχη ζωή και την απαράμιλλη τέχνη της Μαρίας Κάλλας.

Το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τιμά τη Μαρία Κάλλας, τη μεγάλη μορφή της φωνητικής τέχνης, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατό της στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977.

Το Τρίτο Πρόγραμμα θα μεταδώσει ολόκληρο τον Σεπτέμβριο εκπομπές με σπάνιο ή ανέκδοτο ηχογραφημένο υλικό από ιδιωτικές συλλογές και από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μεταδόσεις όπερας με κεντρική ερμηνεύτρια τη Μαρία Κάλλας, ένα εκτενές ραδιοφωνικό χρονικό- σε 28 ωριαίες εκπομπές -αφιερωμένο στην πολυτάραχη ζωή και απαράμιλλη τέχνη της.

Η Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην απόλυτη ντίβα της όπερας, με εκπομπές που θα φωτίζουν από διάφορες πλευρές την τέχνη και τον μύθο της .

Η καλλιτεχνική της ευαισθησία και η τέχνη της κυριαρχούν στις άριες που θα περνούν γενικότερα στο πρόγραμμα μαλακά και αβίαστα από την μια εκπομπή στην άλλη, δηλώνοντας την αιώνια παρουσία της μέσα από τη μουσική

(Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου θα επαναληφθεί το αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου)

Με τον Κυριάκο Λουκάκο
Επιμέλεια-Συντονισμός Προγράμματος: Δέσποινα Κινδύνη

πηγή: ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συντονιστείτε:

  • Kαθημερινά, ώρα: 19:30 - 20:30
  • Σάββατο & Δευτέρα: 21:00 - 00:00

EDIT: Το Τρίτο ανακοίνωσε και επίσημα το πρόγραμμα Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ


2 comments:

Gloriana said...

Deite edo ANALYTIKO programma me ta afieromata Callas olo ton Septembri sto trito:

http://news.classicalmusic.gr/article.php?id=1372

Max said...

Gloriana tha ithela na se rwthsw mhpws eixes hxografhsei autes tis ekpompes...egw exw merika apospasmata k kuriolektika o kuriakos loukakos eixe kalupsei ta panta sxetika me thn maria!H mhpws xereis kapoio atomo pou na ta eixe hxografhsei apo to radio?Thanks!!