25.7.07

''Εφυγε' ο Νίκος Ζαχαρίου (1923-2007)


Έφυγε από κοντά μας σήμερα ο διεθνής έλληνας μπάσος Νίκος Ζαχαρίου. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιουλίου στην Αθήνα, στις 10 το πρωί στον Αϊ-Γιώργη τον Καρύτση.

Γεννημένος στον Πειραιά στις 3 Μαρτίου 1923, σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και έκανε το ντεμπούτο του το 1949. Το 1953 τραγούδησε για πρώτη φορά στη Σκάλα και παρέμεινε εκεί ως ένας από τους βασικούς μπάσους του διάσημου θεάτρου για περισσότερο από 15 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια είχε σιωπηλά αποσυρθεί καθώς είχε προσβληθεί από τη νόσο του alzheimer.


4 comments:

proinos said...

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Νίκο Ζαχαρίου είναι σήμερα, Πέμπτη στις 10 το πρωί στον ΑιΓιώργη τον Καρύτση...

Gloriana said...

Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Αναρτήθηκε.

farinelli said...

Αυτή την εβδομάδα χάσαμε και τον βαθύφωνο Ευθύμιο Μιχαλόπουλο σε ηλικία μόλις 67 ετών. Περνώντας έξω από την ΕΛΣ, προχθές Τρίτη, είδα το κηδειόσημο στην είσοδο της Ακαδημίας. Ο Ευθύμιος Μιχαλόπουλος, λιγότερο γνωστός στους Έλληνες, εργάστηκε περισσότερο στις σκηνές της Ιταλίας, όπου ασχολήθηκε και με το coaching... ωστόσο πάντα επέστρεφε στην Ελλάδα για ρεσιτάλ και συμμετοχές σε φεστιβάλ. Ο Μιχαλόπουλος ερμήνευσε το 'Παραμύθι χωρίς όνομα' του Μάνου Χατζηδάκι στο θέατρο, το 1959.

Parsifal said...

NO WAY! Eftimio Michalopoulo! Lampri "deuteri" cariera sthn Italia....tha ton vreite deuterorolista se apeires hxografhseis...