17.5.07

ΑΡΘΡΟ: Καλοκαίρι και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Βρισκόμαστε στο κατώφλι του καλοκαιριού - τουλάχιστον θεωρητικά, το θερμόμετρο έχει χτυπήσει ήδη κάτι 30άααααρια - και το πολιτιστικό γεγονός της Ελλάδας (ή μονο της Αθήνας;) είναι τα καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Δεσπόζει φυσικά το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ. Ακολουθούν επίσης και άλλα μικρότερα, αλλά εξίσου σημαντικά, το ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ, οι ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το μουσικό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ και πάει λέγοντας...

Αναλυτικότερα στο Φεστιβάλ Αθηνών, προσέξτε τις παραστάσεις στο Ηρώδειο: ΚΑΡΜΕΝ (31 Mαίου, 1, 2, 3, 5 Ιουνίου), OPERA GALA αφιερωμένο στη Μ. Κάλλας με την June Anderon (1 Ιουνίου), THE CREATION (Haydn) με τους Arts Florissants του William Christie (19 Ιουλίου) τις LES NUITS D'ETE (Nύχτες Καλοκαιριού) του Ε. Μπερλιόζ με τη διακεκριμένη μεσοφώνο Anne-Sophie Von Otter (24 Ιουλίου) και τέλος το ΡΕΣΙΤΑΛ της υψιφώνου Patricia Ciofi με την Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής (28 Ιουλίου).

Στην Επίδαυρο έχουμε:
ΜΗΔΕΙΑ (14 Ιουλίου) μια σημαντική παραγωγή με την Antonacci και στη Μικρή Επίδαυρο, ΡΕΣΙΤΑΛ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (13 Ιουλίου), πρόκειται για ένα ρεσιτάλ τραγουδιού ελλήνων καλλιτεχνών, αφιερωμένο και αυτό στη μνήμη της Κάλλας με άριες που είχε τραγουδήσει στο παρελθόν η ντίβα στην Ελλάδα. Οι ελληνιδες που θα συμμετέχουν είναι: Μυρτώ Παπαθανασίου, Λουκία Σπανάκη, Μαρίνα Βουλογιάννη και Μαρίνα Φιδέλη. Το ρεσιτάλ θα δοθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επίδαυρου. Πληροφορίες εδώ.

Στο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου θα έχουμε τη χαρά(;) να παρακολουθήσουμε την ELEKTRA του Ρ. Στράους στις 24 Ιουνίου σε μια concertante όμως παραγωγή. Όσοι απολαύσατε την Ηλέκτρα του Μεγάρου και δε χορτάσατε (sic) θα έχετε μια 2η ευκαιρία...

Στη Θεσσαλονίκη, φέτος για πρώτη φορά-αν δεν κάνω λάθος-θα δούμε και μια παραγωγή όπερας το καλοκαίρι. ΕΠιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για την AIDA του Βέρντι που θα ανέβει στο Θέατρο Δάσους στις 2, 4 και 6 Σεπτεμβρίου (δείτε πιο πάνω το ανάλογο άρθρο).


1 comment:

Gloriana said...

malher, thanks gia to link tis Carmen!